Ungdomsrådet ved Akershus universitetssykehus deltok med en kreativ presentasjon på åpningen av den internasjonale HPH-konferansen i juni 2015. Presentasjonen ble filmet, og under kan du se hvordan de på en overbevisende måte fikk fram sine tre hovedtemaer: ungdom, overganger og kommunikasjon.

For mange av medlemmene i Ungdomsrådet var dette deres siste opptreden. De har nå sittet i over to år og vært med på en fantastisk utvikling, hvor de har bidratt til å gjøre ungdomsmedisin kjent for mange i norsk helsetjeneste, og nå til slutt også mange internasjonalt.

HPH står for Health Promoting hospitals and Health Services, og i det siste nyhetsbrevet fra organisasjonen omtaler de Ungdomsrådets presentasjon positivt: “An impressive example of taking patients’ needs seriously in healthcare practice was finally provided by the Youth Council of Akershus University Hospital (NO).”

– For meg har det vært utrolig spennende å jobbe med denne engasjerte gjengen, sier koordinator for Ungdomsrådet, Monika Overå. – Vi har fått til mye mer enn vi på forhånd drømte om. Disse ungdommene gir så mye av seg selv, på tross av de helseutfordringene de har, for å hjelpe andre ungdommer og skape en mer ungdomsvennlig helsetjeneste.

– Det var stort å avslutte perioden til dette Ungdomsrådet med en så vellykket formidling av det de står for. – Se på filmen og bli inspirert, avslutter Monika!

Under kan du se en film med utdrag av Ungdomsrådets presentasjon:

Her kan du lese mer om deres presentasjon på konferansen.